FED’S BRAINARD TOESPRAAK COMPENSEERT BITCOIN CRASH VREES TEGEN STIJGENDE RENDEMENTEN

Bitcoin hield vast aan zijn belangrijkste technische steungebied ondanks een zorgwekkende sell-off op dinsdag, wat de hoop deed groeien dat het de bearish aanval zou kunnen overleven die de prijzen vorige week met 21,32 procent omlaag bracht.

De cryptocurrency-benchmark boekte woensdag vroege winsten en steeg tot 2,72 procent naar 49.470 dollar na een sprong van de 20-daags exponentieel voortschrijdend gemiddelde steun. De opwaartse beweging ging gepaard met weinig volumes, wat stieren waarschuwt om te wachten op een bevestiging alvorens hun opwaartse bias uit te breiden.

BITCOIN HOUDT STAND

Dinsdag stond in het teken van winstnemingen. Bitcoin Era wilde opwaartse beweging van 9,74 procent aan het begin van deze wekelijkse sessie zette handelaren aan om hun risico’s te minimaliseren. Bezorgdheid dat de Federal Reserve haar referentieleningstarieven zal verhogen in het kielzog van stijgende rente op schatkistpapier dreef beleggers naar de veiligheid van cash. Amerikaanse aandelen reageerden ook negatief op de ongerustheid van beleggers.

De rente op Amerikaanse schatkistpapier met een looptijd van 10 jaar steeg vorige week tot 1,6 procent, het hoogste niveau in een jaar, en deed bij beleggers twijfels rijzen over hogere inflatie en leenkosten. Ondertussen steeg de Amerikaanse reële rente, die wordt aangepast aan de inflatieverwachtingen, ook omdat beleggers verwachten dat president Joe Biden’s $1.9tn coronavirus stimuleringspakket de krachtige Amerikaanse prijsgroei zou aanwakkeren.

Bitcoin biedt geen rentestromen. Daarom heeft het de neiging om slecht te presteren tegen stijgende rendementen – hetzelfde als goud doet. Toch, nu de rendementen rally tekenen van kalmeren vertoont, wint de cryptocurrency zijn opwaartse bias terug.

FED’S INTERVENTIE

De stijging van de Bitcoin-prijzen op woensdag werd ook gevoed door Lael Brainard, een van de gouverneurs van de Federal Reserve in Washington, die de eerste grote hint gaf over de mogelijke interventie van de centrale bank in de aanhoudende uitverkoop van de obligatiemarkt.

Mevrouw Brainard waarschuwde de marktdeelnemers dat de Fed nog lang niet zover is dat ze haar expansieve beleid kan gaan terugschroeven, en merkte verder op dat ze bezorgd zou zijn als ze „wanordelijke omstandigheden of aanhoudende verkrapping en financiële voorwaarden“ zou zien die de doelstellingen van de Fed in de weg zouden kunnen staan.

„De economie is nog ver verwijderd van onze doelstellingen op het gebied van zowel werkgelegenheid als inflatie, en het zal enige tijd duren voordat we substantiële verdere vooruitgang boeken“, verduidelijkte mevrouw Brainard. „We zullen geduld moeten hebben om de resultaten te bereiken die in onze richtsnoeren zijn vastgelegd.“

Ze merkte op dat de Fed haar obligatie-opkoopprogramma zou voortzetten in een klimaat van bijna-nulrente. En meer nog, eventuele renteverhogingen – mochten die er komen – zouden geleidelijk gebeuren om de volatiliteit op de obligatie- en aandelenmarkt tot een minimum te beperken.

De rente op Amerikaanse 10-jaars schatkistpapier daalde dinsdagnacht tot 1,393 na de opmerkingen van mevrouw Brainard. De Amerikaanse aandelenfutures stegen, wat duidt op een positieve start bij de opening van de markt op woensdag.

„Ze zullen waarschijnlijk reageren door middel van schatkistaankopen op de 10-, 20-, of 30-jaars obligatie, omdat die tarieven corporaties het meest kunnen kwetsen,“ zei Ben Lilly, de auteur van de cryptogerichte ChainPulse-nieuwsbrief. „En op de middellange tot lange termijn is dit geweldig voor bitcoin… Ten koste van wat pijn op de korte termijn.“

Kommentare sind deaktiviert.