Ondanks het feit dat MicroStrategy in één dag $120M verliest, is het nog steeds beter gesteld met zijn Bitcoin-investering.

De laatste prijsdaling van Bitcoin heeft meer dan 100 miljoen dollar aan waarde weggevaagd uit de crypto-portefeuille van MicroStrategy. Ondanks de verwoestende verliezen in de afgelopen 24 uur is het bedrijf nog steeds bijna 50 procent hoger dan de 38.250 BTC die het dit jaar kocht, wat aantoont dat er geen plaats is voor zwakke handen in NASDAQ-bedrijven met een miljard dollar.

Een miljardenbedrijf met een Bitcoin-schatkist

Ondanks het feit dat MicroStrategy een miljardenbedrijf is dat op de NASDAQ-lijst staat, was het voor velen geen begrip in de crypto-industrie. Dat veranderde echter wel toen het bedrijf aankondigde dat het dit jaar in totaal 425 miljoen dollar had geïnvesteerd in bitcoin, waarmee het 38.250 BTC over meerdere maanden verwierf.

Het bedrijf deelde zijn nieuwe investeringsplan met de SEC en zei dat de schatkist zal bestaan uit twee soorten activa, waaronder Bitcoin. De grootste digitale valuta ter wereld zal volgens het bedrijf doorlopend dienen als de primaire reserve voor de schatkist, en het bedrijf voegt eraan toe dat het in de toekomst mogelijk gebruikt zal worden voor het terugkopen van aandelen.

Gezien het feit dat het bedrijf de 38.250 BTC verwierf voor een gemiddelde aankoopprijs van $11.111 per munt, betekende de massale rally van Bitcoin tot $19.400 deze week dat de portefeuille van het bedrijf op een gegeven moment meer dan $724 miljoen waard was. Met een stijging van 75 procent werd de Bitcoin-investering van MicroStrategy door velen als extreem bullish voor de markt aangeprezen.

Zelfs als er 120 miljoen dollar uit de portefeuille wordt weggevaagd, stijgt MicroStrategy nog steeds met 50 procent ten opzichte van BTC.

De massale ineenstorting van Bitcoin heeft echter een drastische invloed gehad op de portefeuille van het bedrijf, met een verlies van meer dan 100 miljoen dollar op één dag.

De Bitcoin-investering van MicroStrategy, die op 25 november 742 miljoen dollar waard was, daalde tot slechts 621 miljoen dollar toen de prijs van Bitcoin vandaag op een gegeven moment daalde tot 16.260 dollar.

Met $120 miljoen weggevaagd uit de portefeuille, begon het publiek MicroStrategy te bestempelen als een van de grootste verliezers van de dag in termen van het totale verloren bedrag.

Maar zelfs met zo’n enorm verlies bleek de investering van het bedrijf in een zo risicovolle activa als Bitcoin een slimme beslissing te zijn. Gezien het feit dat het bedrijf de meeste van zijn Bitcoin-holdings verwierf voor een gemiddelde prijs van $11.111 per munt, heeft de daling van de Bitcoin-portefeuille tot $16.260 de winst van het bedrijf op slechts 46 procent gebracht.

Bitcoin, dat op dit moment nummer 1 is op basis van de marktcap, is de afgelopen 24 uur met 9,61% gedaald. BTC heeft een marktcap van $318,01B met een 24-uurs volume van $61,34B.

Kommentare sind deaktiviert.